Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može funkcionirati i da, ako ne bude prihvaćena, jedino je rješenje razdruživanje.

Dodik je naveo da „razdruživanje ne znači rat, jedino ukoliko bi međunarodni intervencionizam producirao tako nešto“.

Ponovio je da nigdje nije zabranjeno da Republika Srpska provede referendum, te da Srbi imaju pravo da razmišljaju o tome i da bi im trebalo biti prihvaćeno pravo na samoopredjeljenje.

Dodik je istaknuo da se i Hrvatska otvoreno zalaže za status Hrvata u BiH.

''BiH je pogrešna zemlja, pogrešno koncipirana. Sve više ljudi govori da je BiH propala, neodrživa, složena, država'', rekao je Dodik za Pink.

Istaknuo je da RS ima dobre odnose sa Srbijom, jer je riječ o jednom narodu. Dodik je napomenuo kako BiH formalno nije priznala Kosovo kao neovisnu državu.

Govoreći o formiranju Vlade Srbije, Dodik je naveo da je to demokratski proces poslije provedenih izbora, a da je Srbima iz Republike Srpske najvažnija da s tom vladom postoji dobra suradnja.

Dodik je rekao da je konfiguracija nove Vlade Srbije takva da je jasno da treba da odgovori na nekoliko važnih izazova, te ocijenio da su ljudi, koji su predloženi za ministre, sposobni da izvršavaju ponuđene poslove.

''Nama, Srbima iz Republike Srpske, je najvažnije da imamo dobru suradnju s Vladom Srbije. Ranije sam dogovorio s predsjednikom Aleksandrom Vučićem da prva posjeta novih vlada bude upravo RS, odnosno Srbiji da bi i tako pokazali da je stalna suradnja jedan od naših zajedničkih ciljeva i interesa'', napomenuo je Dodik.