''Bosna i Hercegovina se nalazi na samom početku borbe protiv koronavirusa, koji prijeti da ugrozi zdravlje građana i ukupan gospodarski život u BiH'', rekao je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, nakon sastanka s premijerima bh. entiteta Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem u Doboju o aktualnoj situaciji u vezi s pojavom koronavirusa.

Zaključeno je da su institucije reagirale pravovremeno te da su donijele adekvatne mjere borbe protiv ovog virusa te da se epidemija nalazi pod kontrolom.

Apelirali su na sve građane u BiH da se pridržavaju uputstava nadležnih u ovakvim situacijama, jer se određeni broj nije pridržavao uputstava.

Na prijedlog dvaju ministarstava zdravlja donesena je odluka da svi građani BiH, koji dolaze iz inozemstva, idu u izolaciju od 14 dana, a ta odluka stupa na snagu 16. ožujka.

BiH će reducirati, zaključeno je, broj graničnih prijelaza za prijelaz građana i roba.

Na sastanku je rečeno i da je neophodna svakodnevna komunikacija te će biti uspostavljena dva stožera, zdravstveni i drugi koji će tražiti rješenja kako bi se posljedice koronavirusa smanjile na ukupnu gospodarsku aktivnost.

U BiH je ukupno potvrđeno 18 slučajeva zaraženih koronavirusom, od kojih u entitetu RS 15.