Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović izjavio je kako su oni koji su sumnjali tko pravi krizu u BiH mogli vidjeti po kongresu SDA, koji je potpuno različit u odnosu na sve druge kongrese u BiH i potpuno protivan Daytonskom mirovnom sporazumu, odnosno Ustavu BiH.

“Od prvog dana potpuno je isti njihov stav u kojem je dominacija jednog naroda nad drugima u BiH. To je anahrono, nije u skladu sa svjetskim trendovima u 21. stoljeću, rekao je Radmanović za televiziju N1.

On je istaknuo kako SDA i SNSD imaju potpuno različite politike.

“Ovdje su potpuno različite politike u pitanju, o tome treba govoriti. Ovdje nije grubi sukob oko pojedinih osoba SDA i SNSD, ali jeste oko koncepcija BiH. U SNSD otkako postoji ponavljamo i potcrtavamo tu priču za Daytonski mirovni sporazum”, rekao je Radmanović.

Radmanović, koji je i član Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, podsjetio je da ovaj, kao ni Dom naroda, ne rade.

“Ako bi došlo do raspuštanja Doma naroda, onda nema BiH. Ovako, ona ima još neku šansu ako ćemo se dogovarati u okviru Daytonskog mirovnog sporazuma. Ako netko posegne da jednostrano preglasa srpskog člana /Predsjedništva BiH Milorada Dodika/ u toj stvari onda stvarno nema BiH”, naglasio je Radmanović i upozorio kako bi onda te opcije morale preuzeti odgovornost.