Na području Vukovarsko-srijemske županije policija privodi osumnjičene za ratni zločin nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine, doznaje se u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) RH. 

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da policija provodi završne radnje kriminalističkog istraživanja tog ratnog zločina iz Domovinskog rata kojim je obuhvaćeno više osoba. 

"Policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina u suradnji s policijskim upravama osječko-baranjskom i vukovarsko-srijemskom te Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, na području Vukovarsko-srijemske županije provode završne radnje kriminalističkog istraživanje vezano uz počinjenje ratnog zločina iz studenog 1991. godine na Ovčari. Našim postupanjem u ovom trenutku je obuhvaćeno više osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije", izvijestila je Mandić.  

U MUP-u kažu da će više informacija "javnosti moći dati po dovršetku svih radnji". 

Lokalni srpski mediji u Vukovaru objavili su u srijedu da su uhićeni mještani Negoslavaca, u čije je kuće policija upala u jutarnjim satima.  

Načelnik te općine Dušan Jeckov izjavio je za Radio Borovo da je policija u Osijek privela osam mještana Negoslavaca te da se uglavnom radi o ljudima koji su u ratno vrijeme bili zaposlenici Vupika.