Ekipa Barcelone je u uzvratnom susretuLige prvaka protiv Manchester Uniteda ponovo upisala pobjedu i zasluženo se plasirala u polufinale Lige prvaka.

Nogometaši Barce su na Nou Campu slavili rezultatom 3:0 i s ukupnih 4:0 prošli među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Nogometaši Ajaxa plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u Torinu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala svladali Juventus sa 2:1.

Nakon što su eliminirali branitelja naslova Real Madrid, igrači Ajaxa izbacili su još jednog favorita, iako su u prvoj utakmici na domaćem terenu odigrali 1:1.

Juventus je poveo u 28. minuti. Miralem Pjanić je izveo korner, a Cristiano Ronaldo glavom pogađa za 1:0. I u prvoj utakmici, koja je završila 1:1, Ronaldo je zabio glavom, dok je u osmini finala od tri pogotka Atleticu dva postigao glavom.

No, Ajax je brzo stigao do poravnanja, u 34. minuti veznjak Donny van de Beek zabija za 1:1, a taj je rezultat ostao do kraja prvog poluvremena.

Ajax je u nastavku potpuno preuzeo kontrolu utakmice, a Juve je djelovao bespomoćno. U 52. minuti stopostotnu priliku imao je Hakim Ziyech, ali vratar Juvea Wojciech Szczesny odlično brani.

Donny van de Beek, koji je pogodio za 1:1, u 58. minuti sa ruba 16-erca cilja pod vratnicu, ali Szczesny opet spašava mrežu domaćina. U 63. minuti Tadić je poslao odličnu loptu u peterac za Ziyecha, ali Pjanić uklizavanjem izbacuje u korner.

I kad nisu uspjeli pogoditi iz izrađenih akcija, nogometaši Ajaxa su zabili iz prekida. U 67. minuti Lasse Schöne je izveo korner, a stoper Matthijs de Ligt glavom trese mrežu i odvodi nizozemski klub u polufinale gdje će igrati sa boljim iz dvoboja između Tottenhama i Manchester Cityja.

Imali su igrači Ajaxa još nekoliko prigoda, ali su bili neprecizni ili su previše komplicirali u završnici.

U srijedu uvečer u 21 sat na programu su preostala dva revanša četvrtfinala u kojima će snage odmjeriti: Manchester City – Tottenham (0:1) i Porto – Liverpool (0:2).