Tijekom policijske akcije na području Trebinja, 75 vozača je kažnjeno zbog dodatnog zatamnjenja staklenih površina na motornim vozilima, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS). 

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su od 3. do 5. srpnja 2020. godine, realizirali su regionalnu akciju u prometu a naglaskom na sankcioniranje dodatnog zatamnjenja staklenih površina na motornim vozilima i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola i opojnih droga koja je organizirana u okviru kampanje MUP-a RS-a 'Vozi oprezno – ljetuj bezbrižno'. 

U akciji je ukupno kontrolirano 239 vozača, izvršeno je 75 alkotestiranja i sedam testiranja na prisustvo opojnih droga ili lijekova. 

Od toga je 28 vozača kažnjeno za upravljanje putničkim automobilom pod djelovanjem alkohola: kod četiri vozača utvrđena količina alkohola je bila od 0,01 do 0,30 g/kg, kod 13 vozača utvrđena količina alkohola je bila od 0,31 do 0,80 g/kg, kod sedam vozača utvrđena količina alkohola je bila od 0,81 do 1,50 g/kg i kod četiri vozača količina alkohola je bila veća od 1,51 g/kg. 

Kod dva vozača testiranje na prisustvo opojnih droga i lijekova je bilo pozitivno. 

"Policijska uprava Trebinje će i u sljedećem razdoblju da vrši pojačanu kontrolu prometa. Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i prometnu kulturu", poručeno je iz MUP-a RS-a.