Knollsy, stariji navijač West Hama krupne građe i ovećeg trbuha, heroj je dana u Engleskoj. To je postao jer je herojski spriječio huliganski napad na "civile", obične gledatelje, k tome obitelji igrača suparničkog kluba, koji je šokirao nogometni svijet. Nakon što je West Ham i na uzvratu polufinala Konferencijske lige kod AZ-a pobijedio 1:0 te se tako s ukupnih 3:1 plasirao u finale, njegovi igrači su povijesni uspjeh slavili na terenu.

No tada ih je zgrozilo ono što su vidjeli na tribinama; huligani koji prate AZ preskočili su ogradu svoje tribine te su se u pokušaju da prodru prema navijačima West Hama na drugom kraju stadiona sjurili prema loži i napali obitelji igrača gostiju.

 


Policija i redari na to su reagirali tromo i sporo pa su bijesni igrači West Hama krenuli sami uredovati. Na snimkama se vide kako Michail Antonio i Flynn Downes preskaču reklamne panoe te se tuku sa zaštitarima kako bi se probili do lože i spasili obitelji od huligana koji jurišaju na njih.

Veteran s tribina dijelio nokaute nizozemskim huliganima

Nogometaši West Hama pokušavali su se probiti do najmilijih kako bi ih zaštitili, ali nisu uspijevali. Zato je to nevjerojatno hrabro i učinkovito radio jedan vremešni navijač Hammersa. Praktično sam na vrhu stepenica koje vode na tribinu stao je na crtu hordi nizozemskih mladih huligana te ih udarcima šakama obarao jednog po jednog i tako spriječio tko zna kako teške posljedice.

Ubrzo mu je stiglo pojačanje, koje je odbilo napad Nizozemaca, a čim su na društvenim mrežama objavljene fotografije impresivnog nastupa krupnog i starijeg navijača West Hama, odmah su ga prepoznali brojni navijači: "Pa to je Knollsy, legenda engleskih tribina još od 80-ih! Čovjek koji živi za West Ham!" Javili su se i oni koji su bili u neposrednoj blizini kaosa te svjedočili da je Knollsy od napada spasio djevojku Thila Kerhera, braniča voljenog kluba.
 


Supruga i djevojka igrača ističu da ih je spasio od divlje horde

Zatim se javila i supruga West Hamovog golmana Alphonsea Areole, koja je otkrila da je i nju spasio od napada: "On je najveći heroj povijesne večeri West Hama." Engleski mediji su odmah popularnog Knollsyja prozvali "Anđeo Alkmaara", a Daily Mail ga je posjetio te otkrio njegovo ime, dob, ali i niz ostalih zanimljivosti.

Spasitelj obitelji igrača West Hama zove se Chris Knoll, ima 58 godina, četvero djece, električar je i oporavlja se od operacije kojom mu je ugrađen umjetni kuk. Novinare je dočekao s modricom na oku i crvenim ogrebotinama po licu te im odmah rekao:

"Nisam nikakav heroj"

"Ja nisam heroj, samo sam uradio ono što sam morao. I nije istina da sam jedino ja odbijao napadače. Još jedan tip je radio isto. Jednostavno, ne volim nasilnike, one koji napadaju slabije i morao sam učiniti sve da ih pokušam zaustaviti. Tako sam odgojio i svojih četvero djece. Uvijek će ustati u obranu žena, djece i slabijih."

"Napao sam ih jer je to najbolja obrana"

Objasnio je i ono što je impresioniralo sve koji su ga vidjeli u akciji protiv desetaka huligana: "Pomislio sam kako je najbolji način obrane napasti. Nisam im htio dopustiti da se probiju do onih iza mene i napadnu ih.

Ja sam, kao i ostali navijači Hammersa, tamo u Alkmaar došao mirno, obiteljski, sa zetom i prijateljom. No, onda sam vidio ultrase AZ-a kako se okupljaju i kreću u napad prema tribini naših navijača.

"Odbio sam barem četvoricu, ali dvojica su mi došli s leđa te me nekoliko puta udarili u lice"

Mi smo im bili na putu, pa su odlučili napasti i nas, ali ja sam pomislio kako je najbolje stati na vrh stepenica kojima se ulazi na našu tribinu i odbijati jednog po jednog. Naravno da su me izudarali, ali to mi i je bila namjera. Da primim udarce dok ne dođe pojačanje. Odbio sam barem četvoricu, ali dvojica su mi došli s leđa te me nekoliko puta udarili u lice."

"Nikada nisam bio huligan. Na gostovanja idem rijetko jer mi žena ne da"

Knollsy želi oštro demantirati priču koja se pojavila na društvenim mrežama da je huligan stare škole koji je bio pripadnik zloglasnog Inter City Firma: "Nikada nisam bio u nikakvim nevoljama, ja sam samo obični navijač West Hama s godišnjom ulaznicom, redovan na domaćim mečevima. Na gostovanja ne idem često jer mi žena ne bi bila sretna s tim. Evo, pogledajte kakav sam ja 'huligan'. Vidite ovaj veliki ožiljak na desnom boku. To je od nedavne operacije kojom mi je ugrađen umjetni kuk!"

"Jedino mi je žao što nemam ulaznice za finale"

Za kraj je Knollsy rekao: "Ne želim da taj ružni napad na nas zasjeni fantastičnu večer u kojoj je West Ham izborio povijesno finale eurokupa. Žao mi je jedino što nikako nisam mogao doći do karata za tu utakmicu, koju ćemo za dva tjedna u Pragu igrati protiv Fiorentine. Jako bih volio biti na toj utakmici. Nadam se da na njoj neće biti nikakvih nereda i da ćemo samo uživati u fantastičnoj utakmici."