U organizaciji SRU „Rama u Srcu“, 30. kolovoza 2020. godine održat će se 3. Ramski polumaraton 2020. s početkom u 17 sati.

Poštujući sve mjere Kriznog stožera ovih dana nastavljamo pripreme za predstojeći trkački pokret koji se povećava posljednjih godina u Bosni i Hercegovini. SRU Rama u srcu već treću godinu za redom organizira Ramski polumaraton koji je najveći sportski događaj u ovoj maloj općini. U dvije godine u Rami je trčalo 380 trkača iz 12 država.

Ove godine smo zbog mjera ograničili broj natjecatelja u odnosu na prošle godine. Uglavnom očekujemo natjecatelje iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske zbog novonastale situacije.

Prijave su otvorene, a osim polumaratona, možete prijaviti i svoju ekipu za štafetni polumaraton. Također imamo utrku od 5 kilometara gdje očekujemo veći broj stanovnika iz Prozor - Rame.

Ideja o prvom polumaratonu s „najljepšim pogledom i najbržom utrkom“ duž cijele trase, zaživjela je prije dvije godine. Brojne pripreme ovih dana dokazuju kako organizatori već rade na pripremama za utrku.  Posebna novina je nova ruta koja je puno brža u odnosu na prethodne dvije godine. Uz 7 km ravne rute, trkače očekuje 13,7 km laganog spuštanja i 0,4 km uspona. Cilj je od prve godine bio napraviti najbržu i najljepšu rutu u Europi.



Završena je službena majica koju će dobiti sudionici polumaratona, štafetnog polumaratona i utrke na 5 kilometara.




Do kraja mjeseca očekujemo završetak dizajna medalja koju će dobiti svi koji istrče 3. Ramski polumaraton 2020.

Prve godine probili smo led i nadmašili sva očekivanja. Drago nam je da Prozor – Rama ima jednu ovakvu utrku. Znamo da je to velik i odgovoran posao koji traži puno vremena i truda. Željeli smo našem mjestu priuštiti jedan lijepi, sportski događaj, a trkačima utrku u koju će se sigurno zaljubiti.

Kada vam netko spomene Prozor – Ramu zasigurno je većini prva asocijacija i pomisao prelijepo Ramsko jezero i upravo ono će činiti posebnost ovog polumaratona i nezaboravne trenutke s prelijepe trase trke u neposrednoj blizini ovog jezera.

Ramski polumaraton je trka koja pruža najljepši pogled svih 21,098 km na Ramsko jezero koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Utrka je zamišljena kao najbrži polumaraton u Europi. Start je na 1200 metara nadmorske visine, stoga se lagano spuštate 7,7 km, nakon čega slijedi  5 km ravne rute, a onda ponovo 4 km laganog spuštanja, te jedan blagi uspon od 400 metara, nakon kojega ponovo slijedi ravni dio trke s ciljem na poluotoku Šćitu.

Iz svega navedenog lako je zaključiti kako ovaj sportski projekt ima predispozicije i za razvoj turizma ovog kraja, na što organizatori i ciljaju, kao i na veći razvoj rekreativnog trčanja u tom dijelu naše zemlje .Sama utrka će sigurno doprinijeti razvoju turizma, jer Rama uistinu  ima što ponuditi.

Stoga, pozivamo sve one koji žele biti volonteri i sponzori 3. Ramskog polumaratona 2020. neka nam se jave.

Prijaviti se možete na linku:
https://gb3.ba/timing/trka/3-ramski-polumaraton-2020/