Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Odluku o odabiru projekata u okviru Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu te je za projekte prekogranične suradnje na kojima sudjeluju partneri iz Požeško-slavonske županije, odobreno gotovo 600 tisuća eura.

Najveći iznos, točnije 210.000,00 eura, odobreno je za projekt Župe svete Barbare Jakšić i Franjevačkog samostana Rama – Šćit.

Općina Jakšić u partnerstvu s Općinom Vitez sredstva je osigurala i za projekt kojim će se kao dio projektnih aktivnosti izgraditi nova LED rasvjeta u Treštanovcima.

Sredstva su odobrena i za projekt „Kroz duhovnost prema prijateljstvu“ župe Rođenja Blažene Djevice Marije Kutjevo i Udruge katoličkih studenata "Emaus" te za projekt koji predstavlja nastavak prekogranične suradnje Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Pakrac i Župe svetoga Ante Padovanskog Busovača.

Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Požega i Speleološko društvo Mijatovi Dvori Tomislavgrad zajedno će provoditi projekt „Sigurnost bez granica“, Turistička zajednica Grada Kutjeva i Dječji vrtić Tomislavgrad projekt „Veseli kutak za kreativni trenutak“, a Turistička zajednica Grada Požege i Javno komunalno poduzeće "Kostajnica" d.o.o. Kreševo projekt „Ulaganja u partnerska područja Požega - Kreševo, Faza III.“

Sredstva su odobrena i za prekograničnu suradnju Muzeja Grada Pakraca i Srednje škole Busovača, Nogometnog kluba Slavija i Nogometnog kluba Šujica te Razvojne agencije Grada Kutjeva - ERA i Općine Čitluk. Kroz Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu financirat će se i projekti Osnovne škole Zdenka Turkovića Kutjevo i Toplica Lipik – Specijalne bolnica za medicinsku rehabilitaciju, kojima je osnivač Požeško-slavonska županija, a projektni partneri su Franjevačka klasična gimnazija Visoko, odnosno Dom zdravlja Široki Brijeg.