Gospodarski časopis Forbes dodao je u utorak 18 novih milijardera na svoj slavni popis 400 najbogatijih Amerikanaca, među kojima je osnivač platforme za videokonferencije Zoom i generalni direktor električnih kamiona Nikola.

Unatoč pandemiji i gospodarskoj krizi u Sjedinjenim Državama, imovina najbogatijih Amerikanaca je 2020. nastavila rasti, piše Hina.

Forbes navodi da njihovo ukupno bogatstvo iznosi 3200 milijarda dolara, osam posto više nego lani.

Treću godinu zaredom, vlasnik Amazona Jeff Bezos je prvi na popisu s osobnom imovinom procijenjenom na 179 milijarda dolara, ispred suosnivača Microsofta Billa Gatesa (111 milijarda dolara) i osnivača Facebooka Marka Zuckerberga (85 milijarda dolara).

Među novopridošlima, Eric Yuan koji vodi Zoom iskoristio je popularnost svog programa u doba karantene i burzovni uzlet tvrtke čija je dionica skočila više od 400 posto na Wall Streetu od početka godine. Yuan i njegova obitelj sada posjeduju jedanaest milijarda dolara.

Prema Forbesu, generalni direktor Nikole Trevor Milton ima imovinu vrijednu 3,3 milijarda dolara. Kompanija je u utorak objavila strateško partnerstvo s General Motorsom, koji će pomoći start -upu u proizvodnji pick-up Badgera u zamjenu za jedanaest posto udjela u tvrtki.

Alice Schwartz (2,2 milijarda dolara), suosnivačica Bio-Rad Laboratoriija je ušla na popis u dobi od više do 90 godina i 70 godina nakon osnivanja kompanije.

Bio-Rad, koji proizvodi testove za covid-19, bilježi veliki rast od početka pandemije, piše Hina.

Sheldon Lavin (3 milijarda dolara), generalni direktor dobavljača mesa OSI Group i Jim Koch (2,6 milijarda dolara), suosnivač Boston Beer Company, također su se pridružili klubu najbogatijih Amerikanaca.