Rama-Prozor.info

A+ A A-

FOTO: HKUD „Rama“ na XVI. „Uskopaljskim jesenima“

Ocijenite ovu vijest
(15 votes)
Jučer je u prepunoj športskoj dvorani u Uskoplju održan dan folklora „Kroz Uskoplje s pjesmom“ te i posljednji dan manifestacije Uskopaljske jeseni.
Nastupilo je 12 društava iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Jučer je zaista bilo lijepo u Uskoplju osjetila se jedno zajedništvo i velika ljubav sudionika prema hrvatskom folklornom stvaralaštvu.

Domaćini su se dobro pripremili i sve ovo odlično organizirali. HKUD „ Rama“ nastupilo je s koreografijom „ Joj ja i dragi golubovi bijeli“ – plesovi i pjesme Ramskoga kraja. S prekrasnim ramskim nošnjama te odličnom pjesmom i plesom oduševili smo Uskopaljsku publiku i još jednom po ne znam koji put dostojanstveno predstavili Ramu i rad našeg društva.

Poslije nastupa društvo je dobilo više poziva za sudjelovanje na ovakvim i sličnim kulturnim manifestacijama u Hrvatskoj i BiH, na koje svakako mislimo otići ako budemo imali financijskih mogućnosti .

Ovom prigodom se zahvaljujemo domaćinu HKD Napredak Uskoplje na gostoprimstvu i nadamo se da ćemo im moći nekad uzvratiti.

Biljana Glibo, mag.

Prijavite se kako bi komentirali

Reklame

Facebook

Preuzimanje sadrzaja dozvoljeno je samo uz jasno istaknuto navodenje poveznice na izvornu stranicu sadrzaja. Preuzimanje sadrzaja za tiskane medije dozvoljeno je iskljucivo uz navodenje izvora "www.rama-prozor.info" Neovlasteno koristenje sadrzaja podlijeze clanku 120. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima u BiH.