U ljetno doba, kada bitne vijesti dolaze tek s vremena na vrijeme, obično se po medijima povlače razne nezanimljive teme i obilježavaju ono što kolokvijalno zovemo "sezona kiselih krastavaca".

U domaćim medijima (bolje je i ne čitati) prepucavaju se razni "celebrityji" i oni koji to tek žele postati, a u stranim su se medijima i na društvenim mrežama ovih dana stali nadmudrivati Elon Musk i Mark Zuckerberg.

Cijelu je priču započeo Elon Musk svojim intervjuom u kojem je rekao da je potrebno već sada početi pisati zakone po kojima bi se razvijala umjetna inteligencija. AI je prijetnja ljudima, Musk to ponavlja već neko vrijeme, pa moramo što prije poduzeti korake kako se ne bi dogodili razni scenariji u kojima bi računala nadvladala ljudsku rasu.

Stručnjaci i zakonodavci moraju puno toga naučiti i potom dati sve od sebe kako bi što bolje regulirali ovo područje, piše Bug.hr.

Na ove se opaske u svojem Facebook Live javljanju jučer osvrnuo Mark Zuckerberg. On je, na pitanje gledatelja o tome kako vidi budućnost umjetne inteligencije, rekao da je optimist.

Svima onima koji predviđaju crne scenarije i smakove svijeta zbog umjetne inteligencije poručio je da ih ne razumije, te da smatra kako su takve izjave neodgovorne – misleći pritom na Muska.

No, tu priči nije kraj. U maniri pravog celebrityja koji svoje razmirice rješava javno, Musk je putem Twittera danas kratko poručio: "Razgovarao sam s Markom o ovome. Njegovo razumijevanje materije je ograničeno".