U jednom trenutku život mi je bio u opasnosti. Imao sam ozbiljnih problema sa srcem i žlijezdama, imunitet mi je bio potpuno uništen, tijekom treninga bih znao pljuvati krv. Mononukleoza mi čak nije bila najveći problem.

Ispovijest je to Marija Ančića, koji je u kratkom razgovoru za BBC Sportsworld ispričao kako je karijeru vrhunskog sportaša zamijenio poslovnom. Nakon što je prošle godine doktorirao pravo na Columbiji, nekadašnji „Baby Goran" počeo je raditi za Credit Suisse na Wall Streetu. Njegov život sada je investicijsko bankarstvo u kojem, kaže, „uživa u izazovima", prenosi Jutarnji list.

- Osjećam se kao da živim dva različita života. Tenis mi je dao strašno puno, i sada se znam buditi usred noći da gledam dvojicu svojih prijatelja kako igraju polufinale Australian Opena. Vrhunskom sportašu sigurno nije lako započeti novi život. Zamislite kako bi se jedan od najboljih neurokirurga na svijetu osjećao da mu netko kaže: 'odsad ćeš svirati violinu'. Nije mi bilo jednostavno povući se s 25 godina, ali iz toga se rodilo nešto dobro - priča Ančić.

Malo studenata na Columbiji znalo je da je Ančić nekoć bio Top 10 igrač.

- Jedne večeri organizirao sam im predavanje Novaka Đokovića, koji je pred tisuću studenata pričao o sportskom biznisu i odlukama koje mora donositi kao jedan od najboljih na svijetu.

Ančić je Đokoviću sparirao prije prošlogodišnjeg finala US Opena. Njegovu dominaciju opisat će kao „noćnu moru za ostale igrače".

- Novak danas servira jako dobro, osvaja puno više besplatnih poena i najbolji je reterner na svijetu, što suparniku stvara velik pritisak. I to radi na sve četiri podloge.

Na pitanje koliko će Ivan Ljubičić, s kojim je osvojio Davis Cup, kao trener pomoći Rogeru Federeru, Ančić je rekao:

- Godinama su bili bliski prijatelji, a Ivan je igrao protiv gotovo svih vodećih igrača današnjice, i iz tog aspekta mu može puno pomoći. Vjerujem da će Roger osvojiti još jedan Grand Slam. Wimbledon će mu biti najveća šansa.