Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) realizirali su, 25.5.2017. godine, operativnu akciju 'Bonus' ('Truck'), usmjerenu protiv organiziranog kriminala. Akcija je realizirana u suradnji sa Upravom za neizravno oporezivanje BiH i Graničnom policijom BiH.

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, SIPA je pretresla sedam stambenih i tri poslovna objekta na području Sarajeva, Srebrenika i Brčko distrikta BiH i slobode lišila šest osoba, od kojih su četiri osobe, nakon kriminalističke obrade, predata Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Tijekom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti novac u iznosu od 4.400 eura, pet računara i laptopa, deset mobilnih telefona, financijska dokumentacija, bilješke, notesi i drugi dokumenti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Za osobe lišene slobode, koje su državljani BiH i Republike Srbije, postoje osnovi sumnje da su kao članovi organizirane kriminalne grupe uvozile tekstilnu robu iz Turske, pritom čineći kazneno djelo 'Organizirani kriminal', u vezi sa kaznenim djelom 'Porezna utaja'.

Pomoć u realizaciji akcije pružili su i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Tuzlanske županije, te Policije Brčko distrikta BiH. Granična policija BiH je, u sklopu prekjučerašnje akcije, slobode lišila još tri osobe. Realizacija operativne akcije 'Bonus' pokazala je izuzetno uspješnu međuagencijsku suradnju, navedeno je iz SIPA-e.