Elektroprivreda HZ HB, predvođena generalnim direktorom Marinkom Giljom, posjetila je lokaciju izgradnje ovog važnog energetskog projekta. Uz predstavnike EP HZ HB gradilište vjetroelektrane Mesihovina posjetili su i predstavnici općine Tomislavgrad: načelnik Ivan Vukadin i predsjednik OV Tomislavgrad Luka Krstanović, izaslanstvo Vlade Hercegbosanske županije, predvođeno predsjednikom Ivanom Jozićem, te ministrima Stipanom Šarcem i Petrom Galićem, kao i predstavnici poduzeća Strabag s podugovaračima Pušina d.o.o. i Čajuša d.o.o., koji su gradili pristupne putove i platforme za kranove VE Mesihovina.

Vjetroelektrana (VE) Mesihovina nalazi se u središnjem dijelu općine Tomislavgrad. Imati će 22 vjetroagregata tipa SWT-2.3-108 ukupno instalirane snage 50,6 MW i godišnje proizvodnje oko 165 GWh. Sredstva potrebna za ovaj projekt su osigurana pomoću donacije SR Njemačke vlade u iznosu 1.000.000 Eura, kredita od KfW u iznosu 71.000.000 Eura, i vlastitim sredstvima JP EP HZHB potrebnim za završetak projekta. Ukupna investicijska vrijednost projekta VE Mesihovina iznosi oko  81. Mil. Eura. Ovaj projekt predstavlja i prvi energetski projekt vjetroenergije u BiH. Formirana je posebna organizacijska jedinica Pogon VE Mesihovina u izgradnji.

Dana 14.4.2016. godine potpisan je Ugovor za Lot 1a (vjetroagregati s temeljima) s Konzorcijem Siemens (Konzorcij čine: Simens Danska  i Siemens Hrvatska. Vrijednost Ugovora za Lot 1a uključujući održavanje tijekom prve 2 godine garantnog roka iznosi 71.940.000,00 Eura. Dana 14.4.2016. godine potpisan je Ugovor za Lot 1b (interna kabelska mreža i TS 20/110kV s priključkom na EES) s Konzorcijem ABB d.o.o., Hrvatska i Elektrocentar Petek d.o.o. Vrijednost Ugovora za Lot 1b iznosi 4.275.447,28 Eura.

06.06.2016. godine potpisan je Ugovor za izvođenje građevinskih radova (pristupne ceste i platforme za kranove) s Izvođačem Strabag d.o.o. Sarajevo. Vrijednost Ugovora iznosi 4.302.837,34 KM bez PDV-a. U tijeku je izgradnja temelja za vjetroagregate i provedba aktivnosti za izgradnju kanala za polaganje interne kabelske mreže. Montaža prvih vjetroagregata očekuje se u kolovozu 2017. godine a puštanje u pogon VE Mesihovina krajem 2017. godine.

Pored izgradnje VE Mesihovina, u općini Tomislavgrad JP Elektroprivreda HZ HB intenzivno radi na pripremi izgradnje CHE Vrilo snage 66 MW i investicijske vrijednosti oko 90 mil. Eura čime dodatno potvrđuje i dokazuje svoju stratešku opredijeljenost na osiguranje nedostajućih kapaciteta iz obnovljivih izvora te poštivanje međunarodnih dogovora kada je riječ o zaštiti okoliša.