Zaustavljen je teroristički plan za atentat na britansku premijerku Theresu May, javlja Sky News.
 
Novinar Sky Newsa Martin Brunt izjavio je: "Ovo je posljednji u nizu terorističkih planova koje su policija i MI5 zaustavili ove godine".
 
"Namjeravali su detonirati eksploziv i u kaosu ubiti premijerku"
 
"Šef MI5 Andrew Parker danas je obavijestio ministre o ozbiljnom planu koji su otkrili. Radi se o planu ekstremnih islamista za samoubilački napad na britansku vladu. Policija vjeruje da su namjeravali detonirati neku vrstu improvizirane eksplozivne naprave pred zgradom vlade te u kaosu napasti i ubiti premijerku Theresu May", objasnio je Brunt.
 
"Policija i MI5 su istraživali plan najmanje nekoliko tjedana. Prošlog tjedna uhitili su dvojicu muškaraca koji su optuženi za pripremanje terorističkog čina", dodao je Brunt.

U protekloj godini MI5 spriječio devet terorističkih napada
 
Naaimur Zakariyah Rahman (20) iz sjevernog Londona i Mohammed Aqib Imran (21) iz jugoistočnog Birminghama trebaju se pojaviti pred sudom u srijedu ujutro.
 
MI5 je u utorak otkrio da je spriječio devet terorističkih napada u Velikoj Britaniji u protekloj godini. Premijeri su već dugo mete terorista, ali zgrada britanske vlade je dobro zaštićena povećanim mjerama tijekom osamdesetih godina, kada je narasla prijetnja irskih republikanskih revolucionara.