Novo zahlađenje je pred vratima. Očekuje nas jak sjeverac i orkanska bura, a snijeg će pasti u velikom dijelu BiH. Osjetno će zahladiti.

Petak će biti pretežno oblačan povremeno s kišom, u Hercegovini ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Uz postupno zahlađenje, u gorju će kiša prijeći u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, do kraja dana ponegdje i višeg od 20 cm. Navečer i u noći snijega će mjestimice biti i u nizinama.

Zapuhat će umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, u većem dijelu Hercegovine bura, ponegdje s olujnim i orkanskim udarima, a na južnom dijelu umjereno i jako jugo. Temperatura zraka uglavnom od 1 do 6, u Hercegovini od 7 na sjevernom do 13 stupnjeva na južnom.

U subotu će u unutrašnjosti biti većinom oblačno mjestimice s kišom i snijegom. U Hercegovini djelomice sunčano i uglavnom suho uz jaku i olujnu buru. Bit će osjetno hladnije.

U Hercegovini djelomice sunčano i uglavnom suho uz jaku i olujnu buru, koja će u ponedjeljak oslabjeti. U unutrašnjosti u nedjelju i dalje većinom oblačno mjestimice sa snijegom, osobito u Bosni i gorju uz stvaranje snježnog pokrivača. U ponedjeljak uglavnom suho uz djelomično razvedravanje. Hladnije.

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za regije Banja luka,,Bihać i Prijedor što znači da će vrijeme biti opasno, zbog obilne kiše i jakog vjetra. Za ostatak BiH izdano je žuto upozorenje što znači da će vremenske prilike biti potencijalno opasne.