Hrvatski veznjak i talijanski vratar našli su se u središtu pozornosti prije večerašnjeg dvoboja. Rakitić je izrazio veliko žaljenje što Gianluigi Buffon neće karijeru na golu Italije zaključiti na Svjetskom prvenstvu.

"Ja Buffonu nemam što objasniti vezano uz nogomet. Volio bih prepustiti njemu moje mjesto na Svjetskom prvenstvu. Sve što je dao nogometu je veliko. To zna svako dijete koje počinje s njim pri nabrajanju igrača", poručio je Rakitić i otkrio je kako su ga dirnule Buffonove suze zbog ispadanja u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
 
"Kada sam vidio razgovor s njim nakon utakmice sa Švedskom, poželio sam zaplakati s njim. Kao nogometašu mi je žao što se neće moći oprostiti od igranja na Svjetskom prvenstvu. Zadovoljstvo je igrati protiv njega."
 
 
Talijanski vratar poslao mu je poruku putem Twittera.
 
"Dragi Ivane, još nastupam kao golman, ali da igram za Hrvatsku kao veznjak umjesto tebe, ne bi bila najbolja ideja. Govorim to za tvoje dobro. Šalu na stranu, tvoje riječi su mi veliki dar. Hvala tebi i Jordiju Albi, moj dres te čeka."

Nakon utakmice cijeli svijet je gledao prema Buffonu i Rakitiću koji su se pozdravili na emotivan način i tako još jednom oduševili navijače. Spomenuti dvojac nije odmah razmijenio dresove, već su se dogovorili da će to napraviti u svlačionici.