Na brdu Križ iznad Bibinja zasad nepoznata osoba ili više njih u noći sa subote na nedjelju bacila je bombu na tamošnji lovačku kuću, odnosno nekadašnji bunker kojim se koriste članovi Lovačke udruge Diana iz Zadra.

Pukom srećom u trenutku eksplozije ondje nije bilo nikoga, a nakon dojave o miniranju na teren je izašla policija koja traži počinitelja, pišu 24 sata.
 
"Ni s kim nismo u svađi i ne sumnjamo na ikoga"

Bunker u čije su preuređenje uložili 50 tisuća kuna, zadarski su lovci u nedjelju ujutro zatekli razrušen. Od siline eksplozije, peka koju su lovci napravili razletjela se u komadiće, a betonski zidovi su se raspali na dijelove.

"Sve je izletjelo van, a popucao je i armirani beton. Minirano je oko 1 sat u noći na nedjelju. Sve je uništeno i zgroženi smo ovakvim činom. Ne sumnjamo na nikoga, a zašto je netko minirao bunker nam nije poznato. Ni sa kim nismo u svađi niti smo imali okršaje. Šokirani smo i zgroženi ovakvim činom. Mogao je netko biti i unutra", kazao je za 24 sata lovnik Vedran Lukić.

Uništeno omiljeno mjesto za druženje lovaca

Prošloga tjedna lovci iz udruge Diana, koja okuplja 500 članova, družili su se kraj bunkera, a sada im je to mjesto uništeno.

"Pretpostavljamo kako je to bilo između subote u 14 sati i nedjelje u 9 ujutro, a to je vrijeme kada nitko iz lovačkog društva nije tamo bio. Dojavu o napadu dobili smo od lovnika društva u nedjelju u 9 ujutro", kazali su u policiji.

Napadaču ili napadačima, ako budu pronađeni, slijedi kaznena prijava za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.