Svi znaju da postoje zubni implantati koji su izmišljeni kako bi olakšali ljudima život na mnogo načina, oni su izuzetno korisno i odlično rješenje za popuniti praznine nakon gubitka zuba. Ali, medicina je otišla korak dalje.

Skupina stručnjaka u stomatološkoj medicini je došla do nevjerojatnih otkrića, što je nenadani razvoj u tehnologiji dentalnih implantata koja daleko nadmašuje klasične implantate ili proteze, prenosi portal Healing Life is Natural.

Stručnjaci kažu da će nam ova otkrića dati priliku da sami regeneriramo nove zube u usnoj šupljini. Dr. Jeremy Mao sa Sveučilišta Columbia je predvodio ovo istraživanje, a ono što je pronašao je apsolutno nevjerojatno.

Dr. Mao i njegov tim su osmislili šuplji bio-umetak u koji se stave matične stanice osobe i sve zajedno se umetne u rupu u čeljusti u kojoj se prije nalazio korijen zuba. Taj umetak se s vremenom stapa s okolnim tkivom i povezuje matične stanice s okolnim te potiče rast novog zuba. Ovo otkriće moderne tehnologije obećava svijetlu budućnost stomatologiji i svim osobama koje imaju probleme sa zubima.

Zahvaljujući ovom napretku više ne postoji potreba za bolan proces vađenja zubi. Ova tehnologija omogućuje da ljudima da sami regeneriraju svoje zube u samo 9 tjedana.

- Vaš nedostajući zub će se zamijeniti s matičnim stanicama iz vašeg vlastitog tijela, a potom će se zahvaljujući regeneraciji zub stopiti s okolnim tkivom te će se pravilno spojiti s ostalim zubima ne utječući na anatomiju čeljusti i usne šupljine. Da, to je tako jednostavno! To će povećati proces regeneracije i dovesti do brzog oporavka. "

Procedura se još uvijek proučava i testira, i još nije dostupna za masovno korištenje.

Saznajte više u videu: