Za projekt "Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva" dosad je prikupljeno nešto više od 12,7 milijuna kuna (oko 3,4 milijuna maraka), a samo 18. studenoga, kada se u Vukovaru obilježavala 25. godišnjica stradanja toga grada u Domovinskom ratu, donatori su uplatili 606 942 kune (oko 160 000 maraka), potvrđeno je Hini iz vukovarske gradske uprave.

To je najveća uplata u jednom danu, napominju iz Grada Vukovara i dodaju kako je novac uplaćivan na poseban račun za obnovu vodotornja.

Podsjećaju da je u Vukovaru 18. studenoga bilo oko 120 000 ljudi koji su svojim dolaskom i donacijama za obnovu vodotornja željeli odati počast tome gradu i stradanju Vukovara i Vukovaraca u Domovinskom ratu.

Vrijednost radova na obnovi vukovarskog vodotornja procjenjuje se na 31 milijun kuna.

Vlada je na sjednici u Vukovaru 17. studenoga odlučila da se iz državnog proračuna za njegovu obnovu osigura do 18,5 milijuna kuna, što bi s prikupljenih nešto više od 12,7 milijuna kuna trebalo biti dostatno za ostvarenje tog projekta.

Projektom, koji su izradili arhitekti iz zagrebačke Radionice arhitekture, predviđeno je da u okolici vodotornja budu izrađena parkirališta i dječje igralište, a prema Dunavu bit će ugrađeno panoramsko dizalo iz kojega će se izlaziti u negdašnje spremište za vodu koje će biti preuređeno u memorijalnu sobu, navodi Hina