Jače naoblačenje sa sjeverozapada sutra će prijeći preko Bosne i Hercegovine i prouzrokovati padaline i pad temperature zraka.

U Hercegovini će prijepodne biti sunčanije. U nizinama će padati kiša, a na planinama snijeg. Od večernjih sati i tijekom noći na subotu u središnjim i istočnim područjima granica snijega i susnježice se može spustiti i do 700 metara nadmorske visine.

Očekivana količina padalina je između 10 i 25 litara po četvornom metru. Vjetar umjerene jačine. U Bosni vjetar će biti istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini će puhati jugo veći dio dana.

Od poslijepodnevnih sati vjetar u Hercegovini mijenja smjer na sjever i u noći na subotu se predviđa jačanje bure. Maksimalna temperatura zraka u Bosni je u jutarnjim satima i kretat će se između 9 i 15 stupnjeva i tijekom dana će postupno opadati.

U Hercegovini najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 15, a najviša dnevna između 19 i 24 stupnja. U BiH će u subotu, 7. listopada prijepodne biti pretežno oblačno vrijeme. U središnjim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima prijepodne kiša će padati u nizinama, a snijeg ili susnježica iznad 700 metara nadmorske visine.

Glavnina padalina bit će u jutarnjim satima. Na jugu kiša će padati u ranim jutarnjim satima. U drugoj polovini dana u Bosni postupno smanjenje oblačnosti, a u Hercegovini razvedravanje. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U Hercegovini jaka bura koja će od poslijepodnevnih sati oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu od 7 do 11 stupnjeva. Najviša dnevna od 7 stupnjeva u središnjim i istočnim područjima do 14 u Krajini i sjevernim područjima. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 18 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini će u nedjelju, 8. listopada prijepodne doći do postupnog povećanja oblačnosti sa zapada. U drugoj polovini dana preovladavat će pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u jutarnjim satima je izgledna magla. Od večernjih sati prema kraju dana na sjeveru i sjeveroistoku zemlje lokalno će padati slaba kiša.

Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu do 8 stupnjeva. Najviša dnevna većinom između 13 i 18 stupnjeva. U Hercegovini će u ponedjeljak, 9. listopada biti sunčanije.

U Bosni pretežno oblačno vrijeme, prijepodne lokalno sa slabom kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu od 6 do 10 stupnjeva.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu do 21 stupanj, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorolškog zavoda BiH.

FENA