Proteklih godina iz Microsofta su se nadali kako će im nekadašnji mobilni gigant pomoći u osvajanju mobilnog tržišta i u borbi s Appleom, Samsungom i Googleom, no nakon što su potrošili milijarde dolara i predstavili pametne telefone s kojima nisu ostvarili neki zapaženi uspjeh, odustali su od Nokije te je prava za korištenje ovog branda otkupila kompanija HMD.

Oni se nadaju kako će im korištenje ovog poznatog brada pomoći u privlačenju brojnih korisnika i bivših korisnika Nokije koja je sve do druge polovice prošlog desetljeća u potpunosti dominirala mobilnim tržištem.

Još ranije objavljene su informacije o pametnom telefonu D1C koji će raditi na Androidu (posljednjoj verziji 7.0 Nougat), imat će ekran dijagonale 5 inča (Full HD rezolucija), 2GB RAM-a, kameru rezolucije 13MP i prednju 8MP kameru za selfije, a pokretat će ga Snapdragon 430, piše Zimo.co.

Također, ranije su objavljene i informacije o većoj i snažnijoj verziji ovog telefona koji će imati veći ekran (5,5 inča), 3GB RAM-a i bolju kameru rezolucije 16MP.

Posljednje informacije govore kako će Nokia sljedeće godine predstaviti najmanje pet modela pametnih telefona koji će raditi na Androidu i imat će ekrane između 5 i 5,7 inča, a očekuje se kako će HMD predstaviti sve ove modele ili barem dio njih u veljači 2017. na najvećem svjetskom mobilnom sajmu Mobile World Congress tako da bi već za dva mjeseca trebali saznati službene specifikacije novih Nokijinih telefona.

Na temelju ovih podataka na GSM Areni kažu kako je plan HMD-a na početku privući korisnike telefona iz srednje kategorije i cjenovno povoljnijih modela, a kasnije možemo očekivati i jače modele koji će ciljati na tržište kojim vladaju iPhone i Samsungovi Galaxy telefoni.