Iz Yahooa su objavili popis najtraženijih pojmova na njihovoj tražilici u prvih jedanaest mjeseci ove godine. Kao i prošlih godina, ovim popisom dominiraju slavne osobe te se po četvrti puta u posljednjih pet godina među top 10 najtraženijih pojmova na Yahooovoj tražilici našao iPhone. Ipak, slavne glumice/pjevačice i Appleov telefon nisu bili najtraženiji, već su korisnici ove godine na mreži najviše tražili informacije o eboli.
Ova smrtonosna bolest koja je do sada uzela više od pet tisuća života, zabrinula je milijune ljudi diljem svijeta (pogotovo što se u izoliranim slučajevima pojavila u SAD-u i Europi) te su oni detaljne informacije o njenoj epidemiji potražili na internetu. Zanimljivo je da je drugi najtraženiji pojam, odmah nakon smrtonosne bolesti, bio Minecraft, iznimno popularna igra čiju je kompaniju u rujnu ove godine kupio Microsoft za čak 2,5 milijarde dolara.

Sljedeća četiri mjesta na top 10 listi najtraženijih pojmova na Yahoou pripala su slavnim osobama (Ariana Grande, Jennifer Lawrence, Kaley Cuoco i Kim Kardashian), na sedmom mjestu nalazi se Disneyev Frozen, nakon kojeg slijedi Miley Cyrus. Deveto mjesto pripalo je Appleovom iPhoneu 6, dok se na desetom mjestu nalazi Jennifer Aniston.
Što se tiče tehnologije, korisnici su, dakle, najviše tražili informacije o novom modelu Appleovog telefona, na drugom i trećem mjestu nalaze se Samsungovi telefoni (Galaxy S5 i Galaxy Note 4), dok je četvrto mjesto pripalo Go Pro kamerama. Zatim slijedi još jedan Appleov gadget (iPad mini), nova verzija Microsoftove igraće konzole Xbox One te, na sedmom mjestu, Amazonov Kindle. Posljednja tri mjesta zauzimaju Sonyjev PlayStation 4, Appleov iPad Air te Microsoftov hibrid između prijenosnika i tableta Surface Pro 3.

zimo.dnevnik.hr
Foto: AFP