WhatsApp, kao jedan od nositelja kvalitete u segmentu aplikacija za komunikaciju u realnom vremenu, odnosno ono što uobičavamo zvati “chat” praktički ima obavezu konstantno nadograđivati postojeće i uvoditi nove opcije.

Pritom je najvažnije, kao uostalom uvijek i svugdje, osluškivati “bilo” korisnika, kojima odavno nije dovoljno samo slanje poruka, fotografija ili video zapisa, pogotovo ako takva interakcija nije pojednostavljena koliko god je to moguće.

WhatsApp je u smislu manipulacije multimedijskim datotekama, odnosno preciznije fotografijama i video zapisima, napravio odličan posao, pa tako svoje omiljene fotografije ili video zapise možete s vašim prijateljima dijeliti izravno iz aplikacije kamera na vašem pametnom telefonu, što znači da je upravo jednostavnost i praktičnost zajamčena, piše Zimo.co.

Ali, naravno da razvojni tim u WhatsAppu ne spava, pa tako stiže nova, dugo očekivana opcija…

Naime, nova verzija za WhatsApp aplikacije za Android i iOS mobilne operativne sustave omogućuje svim korisnicima da sa svojim kontaktima u izravnoj komunikaciji podijele bilo koju datoteku!

Konkretno, to znači da više niste ograničeni samo na slanje ranije spomenutih fotografija ili video zapisa, nego možete, primjerice, unutar WhatsApp “chata” podijeliti Word ili Excel dokumente, glazbene Mp3 ili možda AAC datoteke, komprimirane Zip arhive i slično…

Nema sumnje da će ova opcija oduševiti sve korisnike aplikacije, koja polako, ali sigurno postaje multifunkcionalni alat s potencijalom da zamijeni brojne druge alate i aplikacije koje koristite.

Jer, sada, recimo, više ne morate svojim kontaktima slati određenu datoteku putem elektroničke pošte, nego to možete odraditi “sve u jednom” unutar WhatsApp aplikacije.