Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) suspendirala je menadžera Arsenala Arsena Wengera na četiri utakmice zbog incidenta za vrijeme utakmice protiv Burnleyja.

Wenger je suspendiran jer nakon isključenja u posljednjim trenucima susreta nije želio napustiti teren već je gurnuo četvrtog suca Anthonyja Taylora koji ga je upozorio da mora na tribine.

Do incidenta je došlo nakon što je sudac Jonathan Moss u drugoj minuti sudačke nadoknade, pri vodstvu Arsenala 1-0, dosudio kazneni udarac za goste. Wenger je potpuno podivljao zbog čega je isključen. Sudac ga je poslao na tribine, no Francuz je ostatak utakmice želio gledati iz tunela.

Kada mu je četvrti sudac prišao i kazao kako ne može stajati na početku tunela, menadžer Arsenala ga je gurnuo. Situacija se ipak smirila, a Arsenal je na kraju slavio 2-1 sumnjivim jedanaestercem u sedmoj minuti sudačke nadoknade.

"Žao mi je zbog incidenta. Trebao sam se okrenuti i otići, ispričavam se zbog toga," kazao je Francuz koji je kažnjen i s 30 000 eura, prenosi Hina.

Wenger će zbog kazne propustiti subotnji susret FA kupa protiv Southamptona, te ligaške oglede protiv Watforda, Chelseaja i Hull Cityja.

Arsenal je trenutačno na drugom mjestu Premiershipa sa 47 bodova, osam manje od lidera Chelseaja.