Ministar branitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Oliver Soldo u četvrtak je u Mostaru potpisao i uručio 54 ugovora o namjenskom utrošku bespovratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje branitelja i članova njihovih obitelji.

Za tu namjenu iz županijskog proračuna u 2016. godini izdvojena su sredstva u iznosu od 270 000 maraka, od čega je 240 000 maraka dodijeljeno aplikantima koji ispunjavaju uvjete javnog oglasa.

Preostali dio od 30 000 maraka raspodjeljuje ministar putem odluka Vlade HNŽ-a za one aplikante koji ne ispunjavaju uvjete javnog oglasa, a imaju žurnu potrebu za pomoć u rješavanju stambenog pitanja, priopćeno je iz Ministarstva za pitanje branitelja HNŽ-a, prenosi Fena.

Povjerenstvo koje su činili djelatnici Ministarstva i predstavnici županijskih braniteljskih organizacija HVO-a i Armije BiH, obradilo je pristigle zahtjeve te uvidom u stanje na terenu donijelo konačnu odluku.

Nakon provedene procedure, sukladno pozitivnim zakonskim propisima, 54 korisnika ostvarila su pravo na novčanu potporu, a iznos sredstava utvrđen je odlukom Povjerenstva koje je provodilo oglas.

Dobitnici sredstava obvezni su sredstva utrošiti namjenski, sukladno podnesenom zahtjevu, a nakon njihova utroška podnijeti pismeno izvješće Ministarstvu u roku 120 dana od dana uplate sredstava na račune korisnika.

Dnevnik.ba