Jak vjetar stvara snježne nanose na putnim pravcima: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Kupres-Tomislavgrad, Kupres-Livno i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Zbog izrazito niskih temperatura moguće je mjestimično formiranje poledice na prometnicama, osobito na dionicama u planinskim predjelima, kao i mostovima i prilazima tunelima. 

Putne službe posipaju prometnice, ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnog materijala. Vozači se mole da voze maksimalno oprezno, te da vožnju prilagode uvjetima na putu. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obvezno za sve kategorije vozila. 

Granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila s prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno, priopćeno je iz BIHAMK-a.