Nogometaše Hajduka, koji su odbili izaći na teren maksimirskog stadiona i odigrati derbi 16. kola Prve HNL protiv zagrebačkog Dinama, po povratku u Split na Poljudu je ovacijama i bakljadom dočekalo oko 8000 navijača.

Tijekom gotovo polusatnog bopravka na poljudskom stadionu nogometaši su se okupili u središnjem krugu igrališta, a potom došetali ispred sjeverne tribine gdje su se okupili njihovi pristaše. Navijači su svoje junake dočekali povicima Ovo je Hajduk, Navijamo za Hajduka, te Vukovar, a u jednom trenutku i nogometaši su im se pridružili kličući Aj'mo bijeli, na što se i s tribina zaorio isti poklič.

Uz poznate napjeve Večeras je naša fešta, Dalmatinac sam i druge, Torcida je uzvikivali i pogrdne pokliče na računa Hrvatskog nogometnog saveza i njegovih čelnika, spominjući pritom imena Davora Šukera i Zdravka Mamića.

Na sjevernom dijelu tribina bili su istaknuti višemetarski transparenti Hajduk živi vječno i Sloboda navijačima. Okupljeni navijači nosili su i više transparenta s natpisima potpore Hajduku, ali i natpise kritike na račun HNS.
 


Podsjetimo, nogometaši splitske momčadi solidarizirali su se sa svojim navijačima, od kojih je većina odbila ući na južnu tribinu maksimirskog stadiona, nakon što je pripadnicima Torcide, koji se nalaze na tzv. crnoj listi, zabranjen ulaz na stadion. Dio Hajdukovih navijača policija je zadržala kod nedovršene sveučilišne bolnice i uopće nisu stigli do Maksimira.
Po odlasku nogometaša s poljuskdog igrališta i navijači su napustili sjevernu tribinu. Skup je osiguravalo više pripadnika specijalne policije, ali na stadionu je sve prošlo mirno i bez izgreda.

Iz Hajduka se još uvijek nisu službeno očitovali o razlozima neodigravanja utakmice s Dinamom, a najavili su konferenciju za medije za nedjelju poslijepodne ili najkasnije u ponedjeljak ujutro.