Ministarstvo financija i trezora Bosne i Hercegovine pripremilo je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u bh. institucijama o kojem bi se na današnjoj sjednici trebalo izjasniti Vijeće ministara BiH.

Na dnevnom redu sjednice još su tri nacrta o izmjenama zakona, i to o osiguranju depozita u bankama, Visokom sudskom i tužilačkom vijeću te porezu na dodanu vrijednost.

Vijeće ministara BiH danas će biti upoznato i o aktivnostima na realizaciji Sporazuma između BiH i Republike Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoceste na Koridoru V-C u razdoblju od 15. srpnja do 31. listopada ove godine.

Pred ministrima je ponovno i Informacija o kršenju ustavnog prava Bošnjaka na slobodno korištenje i uporabu bosanskog jezika u Republici Srpskoj koju je pripremilo Ministarstvo civilnih poslova.

Na prethodnoj su sjednici ministri odgodili izjašnjavanje o toj informaciji kako bi se sačekale eventualne primjedbe na pojedine kvalifikacije u tom dokumentu, a nakon što se o Informaciji izjasne ministri, ona bi trebala biti dostavljena Parlamentarnoj skupštini BiH.

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH bit će razmatrano i nekoliko nacrta odluka o ratifikaciji međunarodnih ugovora te Prijedlog odluke o dodjeli Državne nagrade za sport za ovu godinu.