Na ulicama Tuzle danas je u ranim popodnevnim satima došlo do incidenta u kojem je lakše ozlijeđeno nekoliko osoba.

Pojavila se i informacija da je jedan policajac udario radnicu Tvornice obuće Aida, ali vijest nije potvrđena iz službenih izvora, javlja portal tuzlanski.ba.

Hasan Užičanin, zamjenik predsjednika Sindikata radnika Aide je rekao kako policija mandatara Bege Gutića udara žene.

“Policajac me udario u stomak, rekla je radnica Enisa Kabil, reporterki Dnevnog avaza.

“Tražit ćemo povredne listove i tužit ćemo policiju. Mogu udarati i 10 žena, ali ostat ćemo mi, borit ćemo se i dlaje i nećemo odustati”, rekao je Užičanin.
 

Radnici Aide su kako saznaje reporterka Avaza na terenu nagrnuli na policiju da probiju kordon, kako bi ušli u Skupštinu Tuzlanske županije. U međusobnom naguravanja ozlijeđena je radnica Enisa Kabil.

Radnici propalih firmi sa područja Tuzlanskog kantona, njih 200, okupili su se danas ispred zgrade kantonalnih pravosudnih institucija u Tuzli, tražeći da se konačno počnu rješavati njihovi problemi.

Predsjednik Sindikata solidarnosti Tuzlanskog kantona Hrustan Muminović smatra da kantonalna Vlada nije ništa uradila na rješavanju problema radnika, navodeći da je stanje alarmantno.

Radnici Tvornice obuće Aida tražili su od direktora Fahrudina Bašića da krene s njima na prosvijede, ali je on odbio, pa su ga radnici, kako izviještava Oslobođenje, istjerali iz ureda.

Nezadovoljni radnici trenutno su okupljeni ispred zgrade Skupštine Tuzlanskog kantona, zahtijevajući da im se obrati netko od nadležnih.

Potpredsjednik Sindikata radnika Aide Hasan Užičanin rekao je da će radnici provaliti u prostorije Skupštine Tuzlanskog kantona, ako im se netko ne obrati.

Radnici zahtijevaju povezivanje radnog staža, pokretanje proizvodnje ili materijalno zbrinjavanje.