U krvavom terorističkom napadu koji se sinoć dogodio u New Yorku ubijeno je najmanje osam i ozlijeđeno još 15 osoba. Napadač se kamionom na Manhattanu zabio u pješake i bicikliste, a potom u školski autobus.

Nakon napada muškarac, identificiran kao 29-godišnji Sayfullo Habibullaevic Saipov iz Uzbekistana, izašao je iz kamiona. U rukama je imao nešto nalik pištolju.
 

Ubrzo se pojavila i prva snimka s mjesta napada koja prikazuje napadača odmah nakon što je izašao iz kamiona. Na snimci se vidi kako trči po ulici, u ruci ima nešto nalik pištolju, te glasno viče. Na snimci se vidi i trenutak kada ga je policija svladala.

Svjedoci napada, a kasnije i policija, potvrdili su da je vikao "Allahu Ekber", što je policiju i navelo na zaključak da se radilo o terorističkom napadu.

Zasad nije poznato puno informacija o samom napadaču, osim da je 2010. godine doselio u SAD te da je imao vozačku dozvolu izdanu u Tampi na Floridi. Iza sebe je ostavio nekoliko poruka koje je policija našla na mjestu napada, a u kojima tvrdi da je napad izveo u ime Islamske države.