"Budi i ti ponosan, budi dostojanstven, budi Hrvat", poručuju branitelji prosvjednici.

U povodu "Skupa zajedništva" koji će se 2. svibnja u 19 sati održati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, branitelji koji od listopada prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja snimili su spot u kojem objašnjavaju zašto prosvjeduju.

"Umjesto slobodne i bogate države, političke elite svojom su nesposobnošću i lopovlukom učinile Hrvatsku državom u kojoj je vojska nezaposlenih, u kojoj mladi nemaju budućnost, radnici rade bez plaća, a umirovljenici su na rubu gladi", stoji u poruci.

"Budi i ti ponosan, budi dostojanstven, budi Hrvat"

"Živimo za demokratsku i europsku Hrvatsku, a ne region. Hrvatsku u kojoj neće biti žrtve bez počinitelja. U kojoj ćirilica neće biti politička poruka okupatora, nego pismo Hrvatskoj odanih građana. U kojoj neće biti agresije bez agresora", samo su neke od poruka u spotu.

"Budi i ti ponosan, budi dostojanstven, budi Hrvat", poručuju prosvjednici koji već mjesecima traže smjenu ministra branitelja Predraga Matića i njegovih suradnika Bojana Glavaševića i Vesne Nađ.

Branitelji koji prosvjeduju danas su najavili i da će sutra u 14 sati održati konferenciju za novinare na kojoj će predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a RH Tihomir Treščec i liječnik Herman Vukušić govoriti o aktualnoj problematici vezanoj uz PTSP. (Večernji list)