Mario Mandžukić donirao je opremu vrijednu 20 tisuća eura dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz Splitsko-dalmatinske županije.

DVD-u Podstrana i DVD-u Supetar koji su ovog ljeta rame uz rame s ostalim vatrogascima gasili katastrofalni požar kod Splita poklonio je profesionalnu vatrogasnu opremu za trideset vatrogasaca.

"Od srca zahvaljujemo Mariju što je prepoznao trenutak u kojem nam je pomoć potrebna i pomogao nam svojom donacijom. Ova osobna vatrogasna oprema koje nam je poklonio omogućit će nam kvalitetniju i sigurniju borbu s vatrom i svim ostalim izazovima koji su pred nama", rekao je predsjednik DVD-a Supetar Nikica Maričić za Braconline.

U znak zahvalnosti vatrogasci Podstrane i Supetra odlučili su da će zajedno na svojim leđima nositi njegov broj s dresa na leđima uz poruku: Mario, hvala, 's tobom na leđima' sve je lakše.

Mandžukić je u srpnju kada su bjesnili požari Dalmacijom, podršku vatrogascima davao i preko društvenih mreža.

"Kapa dolje vatrogascima i svim dobrim ljudima koji sudjeluju u gašenju požara, u Hrvatskoj, Italiji i diljem Europe. Hvala vam na nevjerojatnom trudu, uz nadu da ćete do kraja ljeta ipak imati manje posla nego u proteklom periodu", napisao je tada Mandžukić na Instagramu.