Večeras se igraju susreti četvrtog kola grupne faze Lige prvaka za skupine A, B, C i D. U skupini A se sastaju Manchester United i Benfica, te Basel i CSKA Moskva. U ovoj skupini prvi je United sa 100 postotnim učinkom dok drugoplasirani Basel ima 6 bodova. CSKA se nalazi na trećem mjestu dok je Benfica iznanđujuće posljednja s -7 gol razlikom i bez bodova.

Manchester United – Benfica

Momčad Josea Mourinha će na svome Old Traffordu ugostiti najlošiju momčad svoje skupine. United ima stopostotni učinak i nalaze se u dobroj formi i u svojoj posljednjoj ligaškoj utakmici su slavili u derbiju protiv Tottenhama. Mourinho će zasigurno ići na sva tri boda jer nastoji osigurati prolazak dalje, no Benfica nema što izgubiti i United mora biti oprezan. Momčad Uniteda muče i ozljede, a susret sigurno propuštaju Carrick, Fellaini, Pogba, Ibrahimović i Rojo. U prvom susretu United je slavio s 0:1 nakon pogreške domaćeg vratara.

 Kod Portugalaca zbog suspenzije neće nastupiti Almeida i Luisao, a zbog ozljeda su out i Jardel i Pereira. United je favorit pred ovu utakmicu sasvim zasluženo, ali ostaje za vidjeti može li Benfica kao ranjeni lav pomrsiti račune 'Crvenim vragovima'. U drugom susretu ove skupne sastaju se Basel i CSKA Moskva u borbi za drugu poziciju.

Celtic - Bayern

Bavarci su drugplasirani u svojoj skupini sa 6 bodova, dok je Celtic odmah iza njih s 3 boda manje. No njemačka se momčad ne smije opustiti jer je Celtic vrlo neugodna momčad i mogu pokvariti planove njemačkom prvaku. U prethodnom susretu Bayern je kući slavio s 3:0, ali gostovanje bi trebalo biti znatno teže. Bayern je u uzlaznoj formi i ne bi trebali previše kalkulirati. Susret propuštaju: Bernat, Lewandowski, Muller, Ribery i Neure, dok kod domaćina neće nastupiti Ralston i Roberts, a upitni su i Šimunović, te Sviatchenko.

U drugom susretu ove skupine se sastaju prvoplasirani PSG sa stopostotnim učinkom i belgijanski Anderlecht koji se nalazi na dnu tabele i još nisu postigli pogodak. PSG bi lagano trebao obaviti posao pred domaćim navijačima.

AS Roma – Chelsea

Najzanimljivi susret večeri je svakako onaj između Rome i Chelsea. Chelsea je prvi sa 7 bodova, ali Roma puše u leđa engleskom prvaku. U prvom susretu smo imali priliku gledati nogometnu ljepoticu s čak 6 pogodaka, a krajnji rezultat je bio 3:3. Obje se momčadi nalaze u odličnoj formi, a zasigurno nas očekuje još jedan susret u kojem obrane neće biti u prvom planu.

Što se tiče izostanaka kod Chelsea neće nastupiti Moses, a Roma pak ima više problema jer neće nastupiti trojica igrača: Karsdorp, Peres i Schick, a upitni su i Defrel i Emerson. Zanimljivo je da je prema kladionicama Roma blagi favorit, ali ostaje za vidjeti može li to talijanska momčad i opravdati.

U drugom dvoboju ove skupine se sastaju Atletico Madrid i Qarabag, a Atletico ima imperativ pobjede ukoliko misli napraviti korak ka prolasku skupine. Imaju tek dva osvojena boda i u u posljednjoj utakmici s Qarabagom su igrali neodlučeno s 0:0.

Sporting – Juventus

U skupini D se sastaju Sporting i Juventus, a to je izravna borba za drugo mjesto koje vodi u daljnju fazu natjecanja. Juventus ima 6 bodova, dok Sporting ima 3 boda manje, ali ukoliko večeras iznenade talijanskog prvaka imaju pravo razmišljati o prolasku dalje. U prošlom susretu između ove dvije momčadi 'Stara dama' je slavila u Torinu, ali s tek 2:1 i nisu bili potpuno uvjerljivi. Večeras Talijani ne smiju kalkulirati jer Sporting nije momčad koje se misli braniti, a pogotovo pred domaćim navijačima.

Kod Juventusa zbog ozljeda sigurno neće nastupiti: Benatia, Howedes i Lichsteiner, dok kod Sportinga susret propuštaju Mathieu i Piccini, a pod znakom pitanja su i Figueiredo i Podence. U drugom susretu ove skupine prvoplasirana Barcelona koja ima maksimalan učinak gostuje u Pireju kod Olympiakosa što katalonskom divu ne bi trebao biti neki veći problem.

Svi susreti četvrtog kola grupne faze su na rasporedu od 20:45. Očekuje nas još jedna uzbudljiva nogometna večer, a naše je samo sjesti pred male ekrane i uživati u najelitnijem nogometnom klupskom natjecanju.