Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je laganu pobjedu na gostovanju u Belfastu u prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Irske.

Promješani sastav Vatrenih bez većih je problema ukrotio rastrčane Sjeverne Irce i pobijedio ih s 3:0.

Ne igranje glavnih zvijezda Hrvatske, koje je izbornik Ante Čačić ostavio na klupi ili pustio da se vrate u svoje klubove, uopće se nije osjetilo.

Sjeverna Irska je kakvu takvu kontrolu nad utakmicom imala početkom susreta kada su i bili bolja momčad na terenu, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Kalinićevu golu.

Nakon početnog pritiska domaćina, bude se i Vatreni i već u 9. minuti dolaze do vodstva. Kramarić fantastično pronalazi Čopa na lijevoj strani koji oštro šutira prema golu Mannusa. Mandžukić se odlično snalazi između trojice protivničkih braniča i odbijenu loptu uz dosta sreće posprema u gol.

Tako se kapetan Hrvatske na večerašnjoj utakmici izjednačio s Eduardom da Silvom na drugom mjestu najboljih strijelaca Vatrenih svih vremena s 29 golova.

Nakon vodstva, Hrvatska je u potpunosti preuzela posijed lopte i bez previše umora kontrolirala utakmicu.

Drugi pogodak izabranici Ante Čačića zabili su u 35. minuti. Kramarić je ubacio iz kornera, Mitrović prebacio u peterac domaćina, a Duje Čop sve ispratio i zakucao loptu u mrežu.

I u drugom poluvremenu potpuna dominacija Vatrenih koji su u 52. minuti imali veliku priliku iz indirektnog udarca. Evans je vratio loptu Mannusu koji je hvata u naručje, a sucu Clattenburgu ne preostaje ništa drugo nego dosuditi indirektan udarac. No, nije Hrvatska kaznina tu nesmotrenost Sjevernih Iraca, jer je Brozović pucao visoko preko gola.

No, zato ih je kaznio Andrej Kramarić koji prelijepim udarcem s 25 metara skida paučinu Mannusova gola i zasluženo nosi titulu najboljeg igrača utakmice.

Jedini razlog za slavlje domaći navijači su imali tek u 68. minuti kada je u igru ušao njihov miljenik Will Grigg za erupciju oduševljenja na stadionu Windsor Park.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao i tako je B momčad Vatrenih prekinula niz nepobjedivosti Sjeverne Irske na domaćem terenu koji je trajao deset utakmica.

Pokazali su ovom pobjedom Hrvati kako osim svjetskih zvijezda kakve su Modrić i Rakitić, da Vatreni imaju kvalitete i u igračima koji ne dobivaju preveliku minutažu u svojim klubovima.