Reprezentativac Hrvatske Nikola Kalinić nalazi se na meti snažnog talijanskog prvoligaša Napolija koji je navodno voljan ponuditi 25 milijuna eura Fiorentini, pišu talijanski i drugi strani mediji.

Kalinić ove sezone igra u impresivnoj formi – ima 14 golova u Serie A, već ranije se spominjao interes Milana i Borussije Dortmund, kao i kineskog Tianjina, no ništa se nije bilo realiziralo.

Napoli ima sredstava za ovakvu kupovinu, njihov trener Maurizio Sarri je neskriveni ljubitelj bivšeg igrača splitskog Hajduka, kojem bi također, pripao dio transfera prema solidarnom fondu UEFA-e.

Riječ je, inače, o 5% iznosa ukupnog transfera, koji se dijeli klubovima, u odnosu na broj godina koje je igrač proveo u njima, i to od 12. do 23. rođendana igrača, a računa se tako da klubu koji je igrača razvijao od 12. do 15. rođendana pripada po 0.25% po godini, a klubovima koji su ga razvijali od 16. do 23. rođendana, po 0.5% po godini od ukupne naknade.

Hajduku bi tako pripalo 3.25 posto transfera odnosno 810.000 eura, a brk bi omastili i još neki hrvatski klubovi poput Šibenika i Istre gdje je Kalinić boravio na posudbama.