Samoubilački napad u Pakistanu u kojem je ubijeno najmanje 65 ljudi, uglavnom žena i djece, bacio je tamnu sjenu na blagdan Uskrsa i fanatičnom snagom pogodio kršćansku manjinu, reagirao je u nedjelju navečer Vatikan.

U izjavi za tisak glasnogovornik Vatikana, otac Federico Lombardi je rekao da je papa Franjo informiran o tom "užasnom masakru više desetaka nedužnih koji baca tužnu sjenu na blagdan Uskrsa" .

"Još jednom ubilačka mržnja pogađa najbespomoćnije. S Papom molimo za žrtve, mislimo na ozlijeđene, obitelji žrtava, članove kršćanskih manjina koji su još jednom na udaru fanatičnog nasilja, a cijeli pakistanski narod je pogođen", dodao je glasnogovornik.

Najmanje 65 osoba je ubijeno u samoubilačkom napadu u nedjelju navečer blizu jednog parka u Lahoreu. Odgovornost za napad preuzela je talibanska frakcija Jamaat-ul-Ahrar, koja je ustvrdila da je napad bio usmjeren na pakistansku kršćansku manjinu.

Papa je u poruci "Urbi et orbi" osudio slijepo i okutno nasilje terorizma koje se nedavno očitovalo u nekoliko atentata s džihadističkim obilježjem.