Večeras je, na 26. obljetnicu pada Vukovara, ispred spomen obilježja poginulim braniteljima općine Prozor-Rama, održana ''Večer sjećanja''.

Paljenjem svijeća i molitvom ispred spomenika u Prozoru građanke i građani ovoga grada odali su počast svim poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, kako u BiH, tako i u Hrvatskoj.

''Neka plamen sjećanja na žrtve Vukovara, Škabrnje, Stipića livade, Grabovice, Uzdola, Križančeva sela i mnogih drugih hrvatskih stratišta gori u našim srcima'', naveli su iz OO Mladeži HDZ BiH Rama koji su bili organizatori ''Večeri sjećanja''.

Bitka za Vukovar u kojoj su, prema podacima vukovarske bolnice, ubijena ili poginula 1.624 hrvatska branitelja i civila, od kojih 905 do sloma grada, a ranjeno je 1.219 branitelja i civila, počela je 25. kolovoza 1991. kada su bivša Jugoslavenska vojska i srpske paravojne postrojbe krenule u opći tenkovsko-pješački napad na Vukovar.

Opkoljeni Vukovar branilo je oko 1.800 pripadnika Zbora narodne garde (ZNG) i policije te dragovoljaca HOS-a ustrojenih u 204. brigadu hrvatske vojske. Nakon tromjesečne vojne opsade obrana grada slomljena je 18. studenoga 1991. godine.

U srpske koncentracijske logore odvedeno je oko 7.000 zarobljenih hrvatskih branitelja i civila, a iz grada je prognano oko 22.000 Hrvata i ostalih nesrba.