Srbija će učiniti sve što može i pružiti svu pravnu pomoć da bude odbačen ''nedostojni zahtjev neovlaštenog predlagača Bakira Izetbegovića o reviziji presude po tužbi protiv Srbije'', poručio je u utorak navečer predsjednik Srbije Tomislav Nikolić osijenivši da taj potez bošnjačkog člana Predsjedništva BiH dovodi u pitanje njegovu iskrenu želju da sa Srbima u BiH živi lijepo i kao sa susjedima.

"Što to znači poslije deset godina pokrenuti ponovo tu tužbu, pokrenuti nešto što je presuđeno. Zar da ti suci ponovo donesu presudu u odnosu na onu koju su donijeli ranije", rekao je Nikolić za RTS.

Upitao je i kako se može osjećati srpski narod kad vidi da jedan drugi narod preko svog predstavnika hoće maticu Srbiju da osudi da je počinila genocid, prenijela je Srna.

"To ja mislim da je unutarnja potreba gospodina Izetbegovića. On ne smije suprostavljati narode jedne drugima, tim prije što ni hrvatski narod nije za to", rekao je Nikolić.

Ponovio je kako Beograd u ovoj situaciji može samo reći da daje podršku srpskom narodu u BiH i srpskom entitetu u BiH i da je to obveza i posao Beograda.

"Beograd ne može reći da je nezainteresiran", istaknuo je Nikolić.

Kada je riječ o njegovoj više puta najavljivanoj, pa odloženoj posjeti Sarajevu, Nikolić je rekao kako ne želi doći da bi mu neko rekao da nije dobrodošao.

Rekao je kako je nedavno bio u Republici Srpskoj ''na proslavi dana njene državnosti'', ali da u BiH ne može ići silom.

Istovremeno je poručio da se Izetbegović grdno vara ako misli da je on BiH.

Nikolić je rekao kako je posthumno ordenom srpske zastave prvog reda odlikovao veleposlanika Rusije pri UN Vitalija Čurkina, jer je on bio veliki prijatelj Srbije s kojim ''Srbija nije trebala brinuti hoće li samoproglašeno Kosovo biti primljeno u UNESCO ili ne''.