Nakon prvog potresa koji je jučer u 19.11 sati zatresao Italiju, a koji je bio jačine 5,4 po Richteru, s epicentrom u Vissu u Macerati, zemlju su pogodila još dva potresa, piše Corriere della Sera.

Drugi je zabilježen u 21.18 sati, a izmjerena mu je magnituda od 5,9 po Richteru. Potom, u kasnim večernjim satima, dolazi i do trećeg potresa - u 23.42 sati zabilježen je potres od 4,6 po Richteru.

Usto, zemlja se dugo tresla u Rimu, L'Aquili, Friuliju, Venetu te čak i u Austriji i Hrvatskoj.

Jedna je osoba smrtno stradala od srčanog udara za vrijeme potresa, a više je osoba lakše ozlijeđeno. Prema neslužbenim informacijama, jedno je dijete u kritičnom stanju.

Iz javnih službi na građane apeliraju da ne izlaze na ulicu ako stvarno ne moraju.

Kako javljaju ekipe s terena, traje provjera javnih zgrada. Škole su zatvorene, a u pogođenim je područjima započela inspekcija bolnica.

Talijanski mediji javljaju kako je Ussita posebno teško pogođena te kako je sva u ruševinama.

Talijanski premijer Matteo Renzi sinoć je odgodio gostovanje na talijanskoj televiziji zbog potresa,  talijanski mediji pišu kako je zabilježen niz manjih potresa, ukupno 60. Seizmička mreža Nacionalnog instituta geofizike i vulkanologije zabilježila je 18 potresa jačih od 3,0 stupnja prema Richteru.