''Usprkos porazima u Iraku i u Siriji, radikalna grupa Islamska država se reorganizirala i 'fokusiranija je nego ikada' na napade u Europi i u drugim regijama izvan njezine zone sukoba'', izjavio je u četvrtak visoki dužnosnik UN-a.

''ISIL, usprkos kontinuiranom vojnom prirtisku, nastavlja s otporom posebno u Mosulu i u Raqqi'', izjavio je glavni podtajnik UN-a za politička piranja Jeffrey Feltman, koristeći akronim za Islamsku državu.

''Istovremeno je ISIL reorganiziorao svoju vojnu strukturu, dajući više ovlasti lokalnim zapovjednicima i fokusirajući se više nego ikada na omogućavanje i inspiranje napada izvan zona sukoba'', kazao je.

Obraćajući se Vijeću sigurnosti UN-a, Feltman je naveo nedavne napade u Belgiji, Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji, Švedskoj i Turskoj, prenosi AFP.

Inače, islamska država je u časopisu Rumiyah u izdanju za Balkan objavila kako nije zaboravila ovo područje.

''Ne tako nam Alaha, nismo zaboravili Balkan, nismo ga zaboravili i nećemo da, Alahovom dozvolom, zaboraviti. Samo smo bili malo zaokupirani i evo nas sada se ponovno vraćamo'', navode pripadnici tzv. ISIL-a u najnovijim prijetnjama...