ečeras je u Mostaru uhićen i četvrti član grupe mladića koji se povezuju s oružanim pljačkama diljem Hercegovine, saznaje Bljesak.info.

Naime nakon što su 21. ožujka uhićena trojica mladića koja se povezuju s pljačkom Namexa u Međugorju i Konzuma u Biletić Polju, večeras su na području Mostara pripadnici PU Mostar slobode lišili i Anela Salčina, koji je ''radio'' zajedno s Marijom Brkićem, Emirom Memićem i Nebojšom Brkićem.

Podsjetimo, postupajući po naredbi Suda 21. ožujka su izvršeni pretresi objekata stanovanja spomenutih mladića.

Kako smo ranije saznali njih četvorica se sumnjiče da su izvršili razbojništvo u poslovnici trgovine 'Konzum' uz prijetnju upotrebe puške u Žitomisliću (Biletić polje) gdje su se dovezli vozilom Golf 2 koje je otuđeno u Donjoj mahali u Mostaru.

Nakon otuđenja novca, od jednog kupca koji se zatekao u trgovini u vrijeme pljačke, razbojnici su uzeli ključeve vozila Audi A3 i odvezli se u nepoznatom smjeru sa oko 1000 KM plijena iz trgovine.

Nekoliko dana poslije izvršeno je razbojništvo u poslovnici trgovine 'Namex' u Međugorju, a nedugo nakon toga pronađen je zapaljeni automobil Audi A3 koji je u potpunosti izgorio nedaleko od zajednice Cenacolo.

Bljesak.info neslužbeno saznaje kako se ovi mladići povezuju s razbojništvima na benzinskoj crpki u Bijelom polju kada je od zaštitara oduzet pištolj i veća količina novca, povezuju se i s razbojništvom počinjenom u pošti na Smrčenjacima u Mostaru, ali i razbojništvom počinjenom u Bingu u Mostaru.

Također, ova četvroka se dovodi u vezu s dva slučaja od 7. kolovoza prošle godine, kada je ranjen vlasnik Tahir Balić i orobljena benzinska crpka "Delta oil" u Jablanici, nakon čega su iste noći ukradenim vozilom opljačkana i crpka "BC oil" u Međugorju.

Podsjetimo, razbojnici su maskirani došli na crpku "Delta oil", a bili su naoružani puškom i pištoljem, iz kojeg su pucali na noge vlasnika tražeći novac.  Razbojnici su tada ukrali oko 500 KM, a za bijega su napali Jasminu Kavazović, kćer vlasnika obližnjeg restorana, koja je točila gorivo i od nje oteli vozilo "hyundai tuson". Ukradenim vozilom su pobjegli prema Međugorju, gdje su nakon nekoliko sati iza ponoći upali u ured "BC oil" i oteli utržak.

Automobil kojim su pobjegli pronađen je sutradan u naselju Maloševići u južnom dijelu Mostara, a na zadnjem sjedištu je bio trag paleži. Cijeli napad su snimile kamere video-nadzore. Policija je u pretresima kod Brkića pronašli ključ potpaljenog vozila.

Bljesak.info