Disciplinska komisija Europske nogometne federacija (UEFA) kaznila je Hajduk sa 40.000 eura zbog divljanja njegovih navijača na utakmici protiv Evertona u Liverpoolu u kvalifikacijama Europske lige.

Splićani u idućih 30 dana moraju i kontaktirati vodstvo Evertona te u dogovoru s vodstvom engleskog kluba platiti štetu koju su na Goodison Parku napravili navijači splitskog kluba.

Everton je kao domaćin kažnjen sa 10.000 eura zbog propusta u organizaciji, javlja Hina.

UEFA je kaznila i moskovski Spartak zbog divljanja njegovih navijača i bakljade u Mariboru za vrijeme utakmice 1. kola Lige prvaka. Spartak je kažnjen sa 60,000 eura i zabranom gostovanja njegovih navijača u Sevilli.

Sevillin trener Eduardo Berizzo suspendiran je na jednu utakmicu zbog isključenja za vrijeme utakmice protiv Liverpoola. Berizzo je 'pocrvenio' jer je dva puta ubacio u loptu na travnjak izazvavši tako prekid igre.

Disciplinska komisija je trebala odlučivati i o kazni za Koln i Arsenal zbog nemilih scena sa stadiona Emirates, ali je odgodila donošenje odluke zbog proširenja istrage.

Dvoboj je zbog divljanja njemačkih navijača kasnio više od sat vremena, a čak je postojala opasnost da se utakmica niti ne odigra. Do gužve je došlo kada je više od 20,000 navijača Kölna pokušalo ući na stadiona premda je njemački klub dobio svega 3.000 ulaznica. Policija je prvotno uspjela zadržati gostujuće navijače, ali su Nijemci probili kordon, srušili ogradu i potukli se s policijom i zaštitarima. Dio ih je uspio bez ulaznica ući na stadion, gdje je došlo do novog sukoba sa zaštitarima.

UEFA je protiv Kölna podnijela četiri optužbe, među kojima i za izgrede navijača, paljenje pirotehnike, te uništavanje inventara, dok je Arsenal optužen zbog blokiranih stepenica na tribini za gostujuće navijače.