Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar pozdravilo je odluku Federalne komisije za električnu energiju u Federaciji BiH (FERK) kojom se snižavaju cijene električne energije za mala i srednja poduzeća.

 Udruženje LiNK i predsjednik tog udruženja Tomislav Majić već su ranije upozoravali na probleme visoke cijene električne energije za malo i srednje poduzetništvo.

 „Kao umješivači smo aktivno sudjelovali na sjednicama vezanim za rasprave o cijeni električne energije i tadašnjim zahtjevima za poskupljenje cijene struje. Srećom sila argumenata je prevagnula i nije došlo do povećanja cijene nego naprotiv do pojeftinjenja struje", ističu iz LiNK-a.  

U proteklom razdoblju poduzetnici su plaćali gotovo duplo veću cijenu električne energije po KWh od domaćinstva, iako je riječ o električnoj energiji i usluzi koja nije zahtijevala nikakve dodatne troškove za elektroenergetska poduzeća, po pitanju snage ili kvalitete, nego o istoj usluzi i snazi kao i za domaćinstvo.

 „Trenutačno je najviše malih i srednjih poduzetnika. Nažalost, nemamo puno velikih potrošača i industrijskih postrojenja kao što je primjerice Aluminij, koji koriste niskonaponsku mrežu i troše energiju istu kao i domaćinstva te nije bilo logično, a niti poticajno za razvoj biznisa, da plaćaju daleko skuplju energiju. Isto tako i srednji poduzetnici koji koriste nešto više energije u proizvodnom procesu trebaju veću zaštiti i brigu od svih razina vlasti, jer oni zapošljavaju, pune proračun i doprinose gospodarskom oporavku zemlje", smatraju u LiNK-u.

 Iz tog udruženja napominju kako su ovim korekcijama cijena struje donesene mjere koje će ići u korist relativno velikom broju korisnika te da je konačno došlo vrijeme da se misli o gospodarstvu.