I dok se španjolski mediji bave lošom igrom Luke Modrića u dresu Reala, zbog čega kraljevski klub žestoko pati, njegov nastup u predstojećem susretu Lige prvaka protiv bivšeg kluba Tottenham Hotspur u Londonu bit će u znaku jedne važne simbolike za hrvatskog kapetana.

Naime, bit će to njegov 227. nastup u dresu Reala, čime će se po broju odigranih utakmica izjednačiti sa svojim sadašnjim trenerom, legendarnim Zinedineom Zidaneom. "Učenik se izjednačio s učiteljem", piše Marca. U dijelu svoje karijere provedenom u Realu, Modrić je osvojio sve: tri puta Ligu prvaka, dva Klupska prvenstva svijeta, tri Superkupa Europe, dva španjolska Superkupa, jednom prvenstvo Španjolske i jednom Copa del Rey. Uz isti broj odigranih utakmica Zizou je osvojio jednu Ligu prvaka, jedan Superkup Europe, dva španjolska Superkupa, jednom prvenstvo i jednom Interkontinentalni kup. U sjenci zanimljive statistike događaju se puno sudbonosnije stvari za Real.

Trener Zidane trenutačno je u najtežoj situaciji od preuzimanja kluba. Predsjednik Florentino Perez je nakon ponižavajućeg poraza od Girone sišao u svlačionicu i čitavome timu dao do znanja kako su svojom igrom u nedjelju kraljevski klub srozali na najniži mogući nivo i da takvo nešto jednostavno ne može proći, posebice uoči važne utakmice Lige prvaka u gostima. On i dalje ima apsolutno povjerenje u ekipu, ali što se tiče prosipanja ugleda, više nema popuštanja. Zidane se pak suočava s očajnom formom Ronalda, koji u svojoj frustraciji šamara i odguruje protivničke igrače, a ništa manje ''bezub'' nije ni Benzema. Jedini koji igra na poželjnoj razini je Isco, ali to je očito premalo.

Modriću se spočitava kako je u mislima na predstojećim utakmicama protiv Greške u Baražu, jer mu je to praktično zadnja prilika za još jedno svjetsko prvenstvo, a pored toga Real se suočava s neobično velikim brojem ozljeda važnih prvotimaca. Alternative s klupe su ili nedovoljno iskusne ili manje kvalitetne, tako da se kraljevskome klubu ne piše dobro u ovoj sezoni, na čijem su ih početku novinari već proglasili superiornim vladarima španjolskog i europskog nogometa. Sve se promijenilo u samo dva mjeseca. Ovakav Real ne bi mogao osvojiti ni neku znatno manje zahtjevnu nogometnu ligu.