U skladištu Crvenog križa u Atomskom skloništu ispod Gradske kavane u Zenici jutros je oko 10:20 sati došlo do aktiviranja eksplozivne naprave pri čemu je poginuo Samer H. (20) iz Zenice.

Glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojske županije Aldina Ahmić u izjavi za Klix je kazala kako su informaciju o nesretnom događaju dobili od pripadnika Službe hitne pomoći oko 10:20 sati, ali da više detalja o samom događaju još nije poznato, kao ni to da li se radi o ubojstvu ili samoubojstvu.

Očevid na mjestu događaja obavio je dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva ZDŽ, a glasnogovornica Tužiteljstva Mirna Poljac je istaknula da će više informacija biti poznato u utorak.

Prema službenom policijskom izvoru "najvjerojatnije je došlo do eksplozije ručne bombe od koje je nastradala osoba koja je radila kao volonter u organizaciji Crvenog križa".

Policijski timovi MUP-a ZDŽ obavili su očevidne i istražne radnje na mjestu eksplozije, a nakon završetka svih istražnih aktivnosti javnosti će biti priopćen uzrok eksplozije u kojoj je nastradao mladić.