U Tomislavgradu je danas, nakon dobivanja svih potrebitih dozvola, započelo postavljanje prvih triju, od šesnaest ukupno planiranih, nadzornih kamera.

Nadzorne kamere će se u prvoj fazi montirati na trima lokacijama: na Kolo (raskrižje prema Posušju), križanje Ulice Kralja Zvonimira i Obilaznice (kružni tok) i križanje Ulice Mijata Tomića i Obilaznice (izlaz prema Šujici), odnosno u svim glavnim prometnim čvorištima u gradu na kojima je uobičajena veća koncentracija osoba i vozila kao i sva ulazno-izlazna prometna čvorišta koja osiguravaju pristup gradu.

Video nadzor će sačinjavati video kamere visoke rezolucije koje imaju mogućnost rada i u vrlo niskom intenzitetu svjetla.

Središnje upravljačko mjesto, na kojem će se prikupljati signal sa svih nadzornih kamera, će biti smješteno u prostorijama Policijske uprave Tomislavgrad, sa svom nužnom opremom za snimanje i potporu.

Radove izvodi tvrtka Delta security iz Čitluka a vrijednost ugovorenih radova koje u cijelosti financira općina Tomislavgrad iznosi 28.480,08 KM, priopćeno je iz tomislavgradske općine. (tomislavcity.com)