Talijanske spasilačke službe objavile su da je pronađeno osmero preživjelih u ruševinama hotela u središnjoj Italiji koji je gotovo potpuno uništen u srijedu u lavini, javljaju talijanski mediji.

Među osmero ljudi koji su preživjeli lavinu u talijanskom hotelu Rigopiano su tri žene, tri muškarca i dvoje djece, piše RAI.

Spasilačke službe su objavile da preživjeli tek trebaju biti izvučeni iz ruševina na sigurno.

Operacija spašavanja ide jako sporo zbog straha da bi snijeg mogao zatrpati preživjele. RAI je objavio da su preživjeli locirani u nekadašnjem tavanskom prostoru hotela.

U hotelu bilo oko 25 – 30 osoba

Deseci spasioca nastavljaju operaciju spašavanja oko hotela Rigopiano srušenog u lavini nedaleko od Farindolea u regiji Abruzzo. Prema procjenama, u hotelu je u trenutku obrušavanja lavine bilo između 25 i 30 osoba – gostiju, zaposlenika i možda nekoliko posjetitelja.

Talijanska služba civilne zaštite potvrdila je da se hotel Rigopiano našao na izravnom putu dva metra visoke lavine u srijedu kasno navečer.

Spasilačke službe imaju velikih problema u dopremi mehanizacije na područje nesreće jer je snijeg na planinskom lancu Gran Sasso visok na nekim mjestima i do pet metara.

Lavina pomaknula hotel 10 metara

Hotel Rigopiano popularno je zimsko odredište s četiri zvjezdice i 43 sobe. Lavina je uzrokovala urušavanje četverokatnog hotela koji se nalazi na 1200 metara nadmorske visine i pomaknula ga za 10 metara, pišu talijanski mediji. Snimke iz zraka pokazuju da samo krov i zadnji kat vire iz debelog sloja snijega.