Politička akademija HDZ-a BiH u suradnji sa Zajednicom žena HDZ-a BiH Rama, u petak večer u dvorani HE Rama organizirala je javnu tribinu pod nazivom ''Žene u gospodarstvu''. U ime domaćina nazočnima se obratila predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH Rama Ivka Krešo, dok je u ime Političke akademije HDZ-a BiH nazočne pozdravio glavni tajnik Igor Bašić.

U punoj dvorani HE Rama predavači na temu ''Žene u gospodarstvu'' bili su prof.dr. Zdenko Klepić, prorektor Sveučilišta u Mostaru i profesor na Ekonomskom fakultetu i Dalfina Bošnjak, direktorica Mostarskog sajma.

U prvom dijelu predavanja prof.dr. Zdenko Klepić prisutne je upoznao sa osobinama žena kao menadžera, napretkom žena na visokim pozicijama kroz povijest te statistikama kada je u pitanju zastupljenost žena u gospodarstvu, kako u svijetu, tako i u Bosni i Hercegovini. U drugom dijelu predavanja, dugogodišnja direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak prisutnima je iznijela svoja iskustva kao žena menadžer koja već petnaest godina uspješno vodi navedenu tvrtku.

Nakon pitanja prisutnih zaključak javne tribine je kako u gospodarstvu ima premalo žena na čelnim pozicijama te da se svakako to treba promijeniti. Međutim bitno je da se žene ostvare i kroz obitelj nakon čega im i u karijeri bude lakše, dok mlade žene brže popuštaju pod pritiscima poslovnog okruženja.